Reanimatie / AED

Wanneer iedere seconde telt praten we vaak over een hartaanval.  Door onze levensstijl neemt de kans op hardinfarcten steeds verder toe.  Het snel en goed kunnen verlenen van essentiële hulp is van levensbelang.

In deze cursus leert u met veel aandacht voor de praktijk goed reanimeren en hoe een AED in te zetten. De cursus bestaat uit een online gedeelte en een praktijk avond. U kunt het online gedeelte gehele op uw eigen tempo en tijd afronden.

De cursus wordt gegeven volgend de nieuwe richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad en de Europese Reanimatie Raad. De cursus is van toepassing op volwassen reanimatie. Een separate kinderen en baby reanimatiecursus is ook beschikbaar.  

Reanimatie / AED

Wij kunnen de ‘Reanimatie / AED’ & ‘Reanimatie bij Kinderen’ cursussen ook bij u thuis aanbieden.
Hiermee kunt u met uw familie, vrienden of collega’s in een vertrouwde omgeving de cursus volgen.

Vraag ons naar de mogelijkheden en kosten.

EHBO

EHBO

We hebben allemaal wel eens hulp moeten verlenen, of zijn in een situatie gekomen waarin we die hulp moesten verlenen. Niets is fijner om dan te weten wat te moeten doen.

Hoe te handelen tijdens ongelukken is eenvoudig te leren door deel te nemen aan een van onze cursussen Eerste Hulp bij Ongelukken. Deze cursus wordt gegeven conform de richtlijnen van het Oranje Kruis en ook zo geëxamineerd.

Tijdens de cursus leert u alle handelingen te verrichten om iemand in nood bij te staan. De cursus die ongeveer 12 avonden in beslag neemt wordt aangeboden op een zeer toegankelijk niveau waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld. Uiteraard worden deze cursussen gegeven conform de laatste richtlijnen van alle betrokken instanties.

Voor de cursus staat een minimumaantal deelnemers om zo het hoogste niveau te kunnen waarborgen. Iedereen vanaf 16 jaar kan deelnemen aan de cursus Eerste Hulp bij Ongelukken.

De cursus wordt veelal vergoed door uw zorgverzekering. Vraag naar de mogelijkheden bij uw zorgverzekering.

EHAK

U bent werkzaam inde kinderopvang of u bent pas ouder geworden. Dan is deze cursus een aanrader voor u. In de cursus leert u alle bij baby’s en kinderen voorkomende letsels en incidenten te herkennen en de betreffende eerste hulp te verlenen.

EHAK

Cursus op wens

Wij weten ook dat een standaard EHBO cursus niet altijd aansluit op de wensen die u of ow organisatie heeft. Daarvoor bieden we ook korte cursussen of lessen naar wens aan.

  • Als Zeilvereniging wilt u bijvoorbeeld uw trainers en begeleiders een 2 avonds cursus geven voor hoe te handelen bij kleine incidenten.
  • Als waterpolovereniging een training aangaande hoe te handelen bij letsels of hoe een slachtoffer uit het water te krijgen. 
  • U heeft binnen de vereniging iemand met bijvoorbeeld epilepsie en wilt weten hoe hier mee om te gaan.    

Wij kunnen dit voor u regelen! Vraag ons vrijblijvend voor informatie. Wij zetten graag met u de ideale training op voor uw organisatie.


Hulpverlening

Voor uw evennementen bent u genoodzaakt te inventariseren of u hulpverneners nodig heeft. Het aantal, specialisatie en materialen zijn afhankelijk van het type, grote en duur evenement . Wij kunnen u als organisatie of vereniging hierbij helpen. In overleg met u bepalen we samen wat noodzakelijk en mogelijk is. Hierbij kunnen wij ook bepalen of wij voor u de gewenste hoeveelheid hulpverleners en materiaal kunnen inzetten om zo uw evenement tot een groot en veilig succes te kunnen maken.